PILOT girişimleri Stanford Üniversitesi’nde yenilikçi fikirlere ilham veriyor!
Türk Telekom CEO’su Önal: “Desteğimizle küresel başarıya imza atacak daha birçok girişimi büyütecek, ülkemizden yeni dünya markaları yaratacağız.”
Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, yeni nesil teknolojileri besleyen girişimlere güvenmeye devam ediyor. Türk Telekom Ventures’ın Girişimciliği Hızlandırma Programındaki Startup’lar PİLOT, girişimcilik eğitim programına katılmak üzere ABD’ye gitti. Stanford Mesleki Gelişim Merkezi ile işbirliği içinde tasarlanıp sunulan kurumsal eğitim programı Stanford Üniversitesi kampüsünde başladı.
PILOT girişimlerinin Stanford Üniversitesi öğretim üyeleri ve bölüm uzmanlarından bilgi aldığı ve bir dizi konferans, uygulamalı çalışma oturumu ve ağ oluşturma hedefiyle düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şunları söyledi: “Dijitalleşmeyi görüyoruz Ülkemizi dünyaya ve geleceğe bağlamak gibi. . Bu içerikte; Yenilikçi ve inovasyon odaklı yaklaşımımızla yepyeni rotalar çiziyoruz. Teknoloji üretmenin yanı sıra ihracat yapma misyonumuzla Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her hamlenin içinde yer alıyoruz. Girişimcilik ekosistemini bu alanların başında konumlandırıyoruz.” söz konusu.
Startup’lara yapılan her yatırımı Türkiye’nin geleceğine yatırım olarak gördüklerini belirten Önal, şöyle devam etti: “Desteklerimizi sürdürerek, küresel başarıya imza atacak daha birçok startup’ı destekleyerek ülkemizden yeni unicornlar yaratmayı hedefliyoruz. Küresel girişimlerin doğduğu yer olan Stanford Üniversitesi’nin programıyla işletmelerimiz dünya arenasındaki yerini daha da güçlendirecek. “Yerli teknoloji girişimlerinin dünya arenasında yükselişini ve ekosistemi küreselleştirecek yatırımlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”
Girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirmeyi ve büyütmeyi hedefleyen Türk Telekom, Türkiye’yi geleceğe taşımak ve girişimcilik ekosistemini dünyaya açmak için ileri bir girişimcilik kültürüne öncülük etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom Ventures’ın Girişimciliği Hızlandırma Programındaki Startup’lar PİLOT, girişimcilik eğitim programına katılmak üzere ABD’ye gitti. Stanford Mesleki Gelişim Merkezi ile işbirliği içinde tasarlanıp sunulan kurumsal eğitim programı Stanford Üniversitesi kampüsünde başladı.
“Türkiye’yi geleceğe taşıyacak ileri girişimcilik kültürüne öncülük ediyoruz”
PILOT girişimlerinin de yer aldığı ve Stanford Üniversitesi’nden girişimcilik alanında uzman isimlerin de katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şunları söyledi: “Türkiye’nin dijitalleşme sürecini sürdürürken bu süreci bir yol ile kucaklıyoruz. Hayatın her alanını kapsayan harita. Ülkemizde teknolojiye en çok yatırım yapan markalardan biriyiz. Teknoloji üretip ihraç edecek durumdayız. Bu misyon kapsamında; Yeni nesil teknolojileri ve bu teknolojileri besleyen işletmeleri desteklemek önceliklerimiz arasında yer alıyor. “Aslında girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirip büyütmeyi hedefliyoruz ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak gelişmiş bir girişimcilik kültürüne öncülük ediyoruz” dedi.
Destekledikleri girişimlerin küresel arenada ses getirmesine katkı sağlayacak çalışmalar yaptıklarını belirten Önal, şöyle devam etti: “Kurumsal Girişim Sermayemiz ile dünyanın önde gelen girişimcilik merkezleri ve ekosistemleri ile stratejik işbirlikleri kurarak küresel ağımızı genişletiyoruz. şirketi Türk Telekom Ventures’tır. Bu içerikte; Stanford Üniversitesi’nde özel olarak tasarlanan girişimcilik programı, Türkiye’nin küresel inovasyon haritasına değerli bir katkı sağlayacak. Girişimcilik ekosistemini büyüterek Türkiye’yi bu alanda geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Türk Telekom Ventures’ın San Francisco’daki ofisi işletmelerimizin dünyaya açılmasında önemli bir durak. Bu ofisimiz ile Türkiye’den gelen pahalı fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açarak, dünyanın yenilikçi fikirlerini ülkemize getirerek Türkiye ile küresel pazarlar arasında bir köprü oluyoruz. Bu içerikte; Yerel işletmelere teknoloji odaklı yön vererek sağlıktan güce, eğitimden yapay zeka destekli iş çözümlerine kadar birçok alanda yatırım yapıyoruz. Emeklerimizin karşılığını, desteklediğimiz girişimlerin dünyaya açılıp küresel başarılara imza attığına tanıklık ederek alıyoruz. Türk Telekom Ventures yatırımlarımızdan dijital patoloji alanında tanı desteği sağlanması VirasoftDünyanın her yerinden yatırım almaya devam ederken bir diğer girişimimiz de eğitim platformu. MentalUP Bugün 120’den fazla ülkede 15 milyon kullanıcıya sahiptir. “Sentetik Veri Anonimleştirme” teknolojisi analizi sunma eşanlamlı ABD, Avrupa ve İngiltere pazarlarında büyümeyi hedefliyor. Bizim için en değerli sonuç, girişimlerimizin dünyanın birçok yerinde, her alanda insanların hayatına dokunması, hayatlarını kolaylaştıran çözümler sunması oldu diyebilirim. “Hepsiyle gurur duyuyoruz”
Küresel vizyona hakim olacakları bir programa katılacaklar
Stanford Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle; TV reklamları için ölçüm platformu Medialyzertüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol edebilmeleri için garanti belgelerini dijitalleştiren ve şirketlere bulut tabanlı çözümler sunan bir web uygulamasıdır. garanti, güvenilirlik odaklı varlık ve bakım yönetimi platformu Sensemore,algoritmik finansal analiz platformu F-Ray/JetScoring,web3 finansman platformu Finceptor,İhtiyaç kredisi ile alışverişe olanak sağlayan finans uygulaması FİNSO,yapay zeka tabanlı navigasyon ve yerelleştirme çözümleri Bağlantı Robotik,Şirketler için yapay zeka tabanlı aktif öğrenme platformu B2Metric AIVe müşteri yönetimi platformunun sesi Cloud4FeedTamamlayıcı ABD programına 9 grup katılacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı