Haber

Abdullah Avcı: Zaferi Trabzonspor taraftarlarına ve Ertuğrul Doğan’a armağan ediyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3-2’lik F.Bahçe galibiyetiyle ilgili olarak, “Zaferi Trabzonspor taraftarlarına ve Ertuğrul Doğan’a armağan ediyorum.”

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Trabzonspor, deplasmanda F.Bahçe’yi 3-2’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı, konuşmasına “Son vuruşları yapabilseydik oyunu daha erken bozabilirdik” diyerek başladı ve şöyle devam etti: “Başından beri, F.Bahçe’ye karşı nasıl oynayacağımızın, nasıl oynayacağımızın planı üzerinde çalıştık. Özellikle 20-25 dakika boyunca F.Bahçe’nin kendi sahasında gösterdiği baskıdan nasıl kurtulabiliriz diye düşündük. İlk golle oyun içinde dalgalar yarattık. Ardından Edin’in ters çaprazından gol geldi. ikinci gol geldi. Burada bir faul varsa, yediğimiz penaltı ile aynı yerden kaleye vurulan onuachu’nun formasını soruyorum. Akıp giden oyunda çok fazla gol yemedik. Kazanmaya geldik. Kazanılması gerektiği gibi oynadık. Trabzonspor’un takımın nasıl bir oyuna ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Özel bir maç kazandık. Gelişimimize ivme kazandıracak bir maç kazandık. Kalitemizi artırmamız lazım. Nasıl bir maç olduğunu biliyorum. Oyun ideolojisi Trabzonsporlu taraftarın olması gerekirdi, oyuncularımı tebrik ediyorum, biz buna çok inandık, finale çıkabilseydik maçı daha erken kazanabilirdik. Kazandığımız için mutluyuz. Çalışmaya devam et. “Yapacağız” dedi.

“Samet Akaydın milli grup stoperi”

Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’a taraftarların tepkisini anlatan Avcı, “Rakip takımın oyuncusu olsa da son 2 maçta milli takımın defans oyuncusu. Bir asist. Bu anlamda oyuncularımıza sahip çıkarsak doğrudur. Üzülüyorum. İnişler, çıkışlar olabilir yani.” Daha iyisini yapmaya çalışacak” dedi.

“Trabzonsporlu taraftarlara ve Ertuğrul Doğan’a galibiyeti armağan ediyorum”

Trabzonsporlu taraftarlara ve başkan Ertuğrul Doğan’a galibiyet teklif ettiğini belirten Avcı, “Baskılarımızın yoğun bir şekilde devam etmesini istedik. 26 yıl sonra burada kazanmak önemli. Bekleyerek değil, baskı altında oynayarak kazandık. Top geldiğinde. Daha iyi olmamız lazım. 26 yıl sonra olmalı.” “Güzel. Dünyadaki tüm Trabzonspor taraftarlarının ne kadar mutlu olduğunu biliyorum. Onlarla büyük bir mutluluk yaşadık. Galibiyeti onlara ve başkan Ertuğrul Doğan’a armağan ediyorum” dedi.

“Oyun organizasyonlarımızla ayakta kalacağız”

Kalitelerini adım adım artıracaklarının altını çizen Avcı, “Kazanmak çok önemli. Gelişimimizi daha hızlı tamamlamamız gerekiyor. Rekabet ettiğimiz takımların kadro kalitesi çok yüksek. Oyun organizasyonlarımızla ayakta kalacağız. Kalitemizi adım adım artıracağız. Yaralıların dönmesiyle daha iyi olacağız. Nasıl daha iyisini yapabiliriz?” “Onlara bakıyoruz” dedi.

“Pepe’nin seçimi doğru”

Pepe’nin ilk 11’de başlamasıyla ilgili soruya ise, “Sağlık, performans ve bilimden yararlanarak hareket ediyoruz. 2 hafta önce 15 dakika oynadı. Daha sonra bunu 35 dakikaya çıkardık. Aralarında olası oynama durumları vardı.” 45-60. Bunu önce mi sonra mı kullanacağız?” “Bakasetas, Pepe ve Trezeguet ile birebir görüşme yaptık. Bu zamanları planladık. Bugün itibariyle tercih doğru” dedi.

“Oyuncu olarak eksikliklerimiz var”

Şampiyonluk hedefiyle ilgili sorulan soruya Avcı, “Galibiyetin tadını çıkarmak ve yarın başlayacak olan Konyaspor maçını kazanmak en büyük hedef. Milli takıma katılıp yeniden çalışmaya devam edeceğiz. Kazandıkça yol haritasının nereye gideceğini göreceğiz. Oyun olarak oyuncu olarak eksiklerimiz var, bunu en iyi hale getirmeye çalışacağım.” “Bunun bizi nereye götüreceğini göreceğiz” diye yanıtladı.

“Umarım Berat daha iyi olur”

Berat Özdemir’in mücadeledeki performansını değerlendiren Avcı, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Berat’ı 3 yıl önce şampiyonluk kadrosunu oluştururken almıştık. Gelişime açık bir oyuncu. Potansiyeli var. İnişleri ve çıkışları olabilir. Çok güzel duygular yaşadık. Ben gelmeden Berat döndü. Berat benimle çalıştı. Ben ve oyunu kontrol edebiliyorum. Başlarken Mendy’yi vurguladık. Mendy de özel şeyler yapıyor. “O yaptı. Berat iyi bir oyuncu, gelişimi açık, umarım daha iyisini yapabilir.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu